Kui soovid jagada kalasõprade rõõmuks siin lehel häid meritindiretsepte või valmistamise nippe, siis saada meile tekst, pildid ja/või video(d) e-mailile info@meritindifestival.ee. Teeme ise - naudime protsessi ja tulemust!


Praetud meritint

Koostisosad: 1kg värsket meritinti, 1-2 tl soola, 1dl rukkijahu (rukkiroovijahu või nisujahu), praadimiseks õli

Puhasta kalad, lõika pea ära, tõmba noaga kõhuserv lahti ja eemalda sisikond. Kui kalal on sees mari (sageli on), siis selle võid sisse jätta ja koos kalaga ära praadida.

Teise võimalusena kogu kõigist kalakestest mari eraldi kaussi ja prae see lõpuks pannil pätsina läbi, saad suurepärase hõrgutise. Puista suuremale taldrikule rukkijahu ja maitsesta see soolaga. Kuumuta pannil õli. Pöörita kalu rukkijahus, nii et nad on igast küljest jahused. Prae pannil kuldseks, selleks kulub ligikaudu 5 minutit ühelt, 5 teiselt poolt. Keskmise suurusega pannil praadides saad 3 pannitäit kalu.

Allikas: Mari-Liis Ilover toidublogi 

 Praetud meritint.png